Fecioara
Acest arhetip este asociat cu puritatea, deschiderea, bunăvoința și bucuria. În diferite timpuri și diferite epoci, fecioarele erau apreciate pentru castitatea și puritatea lor. De obicei, fecioara are o viață dedicată slujirii zeilor sau lui Dumnezeu.

Indiferent de rolul pe care îl are, fecioara este în serviciu și este pedepsită pentru că își pierde virginitatea.

Ea este punctul de început al creației și corespunde perioadei de pre-ovulație feminină. Pentru a o activa este important să reții care sunt aspectele virgine ale mamei-pământ: pădurile ei, apele ei virgine și neatinse.

Castitatea acestui arhetip este legată simbolic de puritatea sufletului de copil, care trece ușor peste supărări, nu are invidie și părere de rău și care se dedică totalmente misiunii sale. Inocența arhetipului fecioarei presupune nu naivitatea cu care ne-am obișnuit să o asociem, ci mai degrabă cu veselia, romantismul și bucuria care o caracterizează.

Deși se referă la castitate, arhetipul Fecioarei pune în valoare senzualitatea și sexualitatea corpului feminin. Ea se simte bine în corpul ei, este plină de erotism și flirtează.
Fecioara este arhetipul responsabil de comuniune și comunicare. Ea este partea din tine care stabilește relații, construiește rețele și se bucură de compania celorlalți.

Tot aici se înscriu și caracteristicile artistice și preocupările pentru mediul înconjurător.

Integrarea arhetipului Fecioarei înseamnă:

  • A cuprinde și a te îndrăgosti de toate aspectele tale, toate darurile, ideile și părțile tale năstrușnice. Dar și părțile asupra cărora mai ai de lucrat. Pentru aceasta te vei onora zilnic, listând 5 calități pentru care te admiri pe tine.

  • A accelera propria creștere, prin a lucra asupra mea cu un mentor, sau singură, a citi cărți, a asculta podcasturi și să îmbrățișezi toate schimbările care au avut loc în tine.

  • A acționa pentru a îți crea o viață mai bună, din inspirație divină!

  • A celebra succesul altor femei și a vorbi despre asta!

  • A te îmbrăca astfel încât să te simți frumoasă și să îți fie comod în același timp. A folosi uleiuri esențiale care aduc energii de frumusețe și putere: trandafir, tămâie, geranium

  • A fi prezentă în viața ta

  • A dansa și a îmi celebra viața

Strategie de viață: trăiesc liber și vesel. Uneori nu îmi asum responsabilitatea pentru propria mea viață. Dacă reneg aspectul sexualității mele – devin prea serioasă, încep să am probleme de comunicare și sunt rigidă. Apreciez și aștept ca alții să mă aprecieze. De cele mai multe ori energia mea sexuală merge spre caritate sau artă.

Contract: trăiesc conform așteptărilor celorlalți. Sunt valoroasă dacă ei mă valorează.

Umbra: curva, frigidaDacă te interesează mai multe – scrie-ne în curând vom veni cu noutăți bune pentru inima ta.