Împărăteasa
Arhetipul reprezintă poziția de lider la curte (organizație, familie, etc). împărăteasa reprezintă puterea și autoritatea în fiecare dintre femei. De obicei, acest arhetip este asociat cu așa-n numitele împărătese negre, care au vicii și sunt sau dependente de sexualitate sau isterice (Ecaterina II, spre ex).

Ecaterina de Medici sau alte împărătese erau cunoscute ca vrăjitoare care otrăveau sau supuneau torturii supușii lor. Unele dintre ele cică ar fi băut sânge de fecioară (Elisabeth Batory) sau se scăldau în el.

Tot arhetipul Împărătesei duce cu gândul la aroganță și poziție defensivĂ pentru a îți apăra puterea personală sau emoțională.

Astăzi, această parte a arhetipului se poate observa în sintagma: femei independente financiar sau emoțional. De obicei, aceste imperii construite, ascund multă singurătate și depresii camuflate. Pentru a nu pare vulnerabile, acest tip de femei devin agresive. Tind să lupte agresiv și violent pentru drepturile altor femei sau pentru cauze universale.

Dar aceasta este doar o parte a monedei. Provocările cele mai mari ale acestui arhetip sunt legate de a lăsa controlul, a te relaxa, a scăpa de tirania opiniei publice și de a îți asuma rolul de lider. Împărăteasa își folosește autoritatea pentru a îi proteja pe cei apropiați sau cei dragi, împuternicește oamenii cu care lucrează și își împărtășește experiența cu alții, fără să îi fie frică că va pierde poziția socială.
Umbra acestui arhetip este legată de patternuri de comportament agresiv și distructiv, inclusiv furie necontrolată. Ea se manifestă în mod special atunci când simți că autoritatea ta este în pericol.

Cel mai simplu exemplu este când spui: nu mă ascultă, nu mă simt auzită sau văzută.

Împărăteasa este dominată de Venus și se referă la puterea interioară, la alegerile pe care le facem în această viață. Poate că ai acumulat multe până acum: experiență, bani, relații dar nu știi cum să te miști mai departe.

Împărăteasa te mișcă înapoi spre stările tale din adolescență, având la bază energia vieții și a seducției, dar și absența experienței de viață. Ea cheamă înapoi visele trecutului și realizarea acestora. De asemenea ea poate indica nevoia de a debloca energia feminină, a creației și creșterii (hrănirii).

Dacă exprimarea îți este limitată - vei avea tendința să te învinovățești, să devii răutăcioasă și capabilă de acte de răzbunare.

În acest caz este nevoie să îți schimbi orientarea dorințelor și a intențiilor. Riști să intri în lumea fanteziilor și să îți lași în ea toată puterea ta. Este nevoie să te orientezi spre recuperarea forței interioare creatoare. Nu aștepta să vină cineva să te salveze. Ai grijă la beția simțurilor tale proprii.

Împărăteasa este arhetipul care ne învață să găsim frumusețea în interiorul nostru și nu în afară.

Strategie de viață: Puterea nu este un oarecare lucru. Este singurul lucru care contează. Am nevoie să exercit controlul ca să fiu în siguranță. Am responsabilitatea să creez în comunitatea mea o viață mai bună.

Contract: dacă pierd puterea – pierd tot.

Umbra: Tiran, Neputincioasa


Dacă te interesează mai multe – scrie-ne în curând vom veni cu noutăți bune pentru inima ta