Înțeleapta
Acest arhetip ne transformă, devenind pentru orice femeie, Marele Învățător. El ne învață credința și practici de a vedea Divinul din noi și din toate aspectele acestei vieți. Femeia înțeleaptă este greșit transpusă unei anumite vârste a femeii, sau femeilor care au ca profesie predarea.

De fapt, este vorba despre a îți dezvolta intuiția și trezia spiritual, dar și smerenia.

Dar la această etapă este important să începi să transmiți mai departe ceea ce ai reușit să înveți și să înțelegi și să simți până la etapa actuală a vieții tale.

Femeia înțeleaptă reprezintă întoarcerea spre tine însăți și acceptarea tuturor ciclurilor și etapelor din viața unei femei. Este liniștea din fiecare dintre noi. Este căutarea, în pace, a credinței și înțelepciunii interioare. Ea este acea combinație dintre blândețe și fermitate, la care visăm toate.

Strategie de viață: a spune propriul adevăr într-un mod blând și ferm. A afirma propria existență fără a te impune. A cere fără a avea așteptări. A accepta oamenii și realitatea așa cum sunt. A nu lupta cu morile de vânt.

Contract: Transform lumea conform Ordinii Divine

Umbra: Vrăjitoarea, Baba Cloanța, Negativista, Proasta/superficiala; Nebuna

Acesta este un arhetip puternic și alunecă ușor în umbră. Femeia înțeleaptă este aproape de pământ, fiind mult în întuneric, acolo unde se naște misterul și credința și minunile. Acum este împământată. Ea a transcens sexualitatea și pasiunile părții tinere din noi, inclusiv a Împărătesei.

Acum iubirea și sexualitatea sunt pentru ea părți divine ale acestei lumi, ca și toate celelalte.

Ea se preocupă de misterele dinăuntrul ei, de misterele Ființei. Din punct de vedere mistic, Maria Magdalena corespunde acestui arhetip. De obicei femeile care au întruchipat acest arhetip au fost persecutate și neînțelese.

Multe dintre ele au fost numite vrăjitoare, doar pentru că oamenii nu își pot asuma propria umbră. Acest arhetip aduce cu sine calitățile de vindecător ale fiecărei femei, deschide intuiții profunde și viziuni largi.

Și aici nu este vorba despre deschiderea unor puteri supra-naturale, ci despre înțelepciunea naturală a unei femei, de a vedea dincolo de aparențe și iluzii.

Una dintre cele mai cunoscute imagini arhetipale ale Femeii înțelepte este Sofia (care și înseamnă înțelepciune). Sofia este mireasa lui Solomon și cea mai frumoasă poezie de dragoste, Cântarea Cântărilor, îi este dedicată.
Așadar, arhetipul are 4 mari calități:

a fi cu Misterul/a fi cu Dumnezeu,

Candoare/curățenie morală, neprihănire constructivă,

Compasiunea fără atașamente

Transformarea pentru o lume a lui Dumnezeu, a ordinii divine.
De fapt, acestea sunt calitățile cele mai importante atunci când ne referim la a fi noi înșine, a fi autentice în ceea ce suntem. Cu ele poți manifesta tot potențialul pe care îl ai în acest moment al vieții tale. Te simți acasă, chiar dacă în jurul tău este incertitudine și haos.

Poți accepta și deci schimba lucrurile. Nu îți mai este frică să te scuturi și să o iei pe drumuri noi. Înțelegi că armonia vine doar atunci când schimbi ceva.

Femeia înțeleaptă spune uneori adevăruri incomode și poate fi respinsă de ceilalți. Dar ea știe că este iubită de Dumnezeu, și atunci vor apare și oameni care să o susțină. Ea devine lider al propriei inimi, dar și pentru comunitatea din care face parte. A spune adevăruri incomode nu înseamnă nici o secundă a fi dură sau răutăcioasă.

Nu înseamnă a te ascunde după: eu măcar sunt sinceră. Femeia înțeleaptă spune adevărul fără să rănească. Are curajul să exprime nevoile ei și ale celor dragi, fără ca să aibă așteptări. Ea știe să aleagă timpul potrivit pentru a se exprima și știe să spună ce o doare fără ca să îi critice pe alții.

Pentru ea frica de schimbare nu mai contează. Ea știe că greșeala este umană și că fără erori nu există creștere.

Ea a învățat care sunt cei 4 călăreți ai apocalipsei oricărei relații și nu îi mai folosește. Folosește în schimb intuiția și dragostea divină.

NOTĂ: CEI 4 CĂLĂREȚI AI APOCALIPSEI ORICĂREI RELAȚII (Institutul Gottman pentru relații)

Aceștia sunt:

1. Critica

2. Superioritatea (lipsa de respect)

3. Defensiva

4. Impietrirea ( deconectarea emotionala totala)Dacă te interesează mai multe – scrie-ne în curând vom veni cu noutăți bune pentru inima ta.