Aceasta este o călătorie pe care o poți face cu noi la distanță sau pe viu.
1
Vom porni în explorarea arhetipurilor fundamentale feminine.
2
Vom descoperi împreună atât lumina, cât și umbra lor.
3
Vom privi atât înăuntrul nostru, cât și în afară.
4
Vom sta împreună o dată pe lună, de lună plină, pentru a fi mai aproape de apă, aer, foc, pământ.
Tot mai mult spre centrul ființei noastre femeiești.
Vom avea ca bază cele 2 mari arhetipuri feminine: Eva și Lilith. În jurul lor vom construi Călătoria Eroinei. C.G.Jung numește această cale – Calea Războinicului Rănit. Arhetipurile ne vor servi pentru
- a găsi acele sisteme de acțiune, gândire și simțire, care ne limitează sau ne țin într-un blocaj continuu,
- a le scoate în lumină și
- a le dezvolta pe cele care să ne transforme în eroinele propriei vieți.

Cercul de femei este unul dintre cele mai puternice instrumente de vindecare, cunoscute de-a lungul timpului.

Femeile se adunau împreună, cântau, împleteau, dansau, povesteau și se vindecau. După fiecare „șezătoare" ele mergeau acasă curățate, luminoase și cu dragoste.

Cercurile de femei sunt întâlniri sacre între femeile-surori. Este locul în care putem împărtăși, în deplină securitate și siguranță durerea și bucuria noastră.
Pe parcursul timpului, cercul devine o comunitate de femei care se susțin reciproc. Aici devenim femeile care am fost născute să fim.
Cum știi că ești una dintre noi, femeile din cercul de femei?
Dacă ești una dintre noi – ai fost judecată, invidiată, vorbită pe la spate sau nedreptățită. Dacă ești una dintre noi – ai fost abandonată, respinsă, trădată sau ai pierdut. Dacă ești una dintre noi – poate încă mai crezi că a fi cu femeile nu înseamnă a fi în siguranță.

Cercurile de femei risipesc această iluzie. Aici femeile își descoperă darul colaborării, al comunicării, al dragostei de surori. Pentru că asta suntem. Surori. Cercul de femei este un loc magic. Este nevoie să îl experimentezi ca să poți crede.

Așadar, intră în cerc și simte-i puterea!
Ce fel de cerc de femei este acesta?
Acesta este un cerc de femei construit după modelul „călătoriei Eroului". Fiecare dintre etapele călătoriei sunt repartizate pe arhetipuri și pe teme:
1
Supraviețuirea - corespunde separării, este legată de rănile noastre cele mai adânci și de o chemare a sufletului, datorită căreia nu te mai poți opri. Arhetipurile dominante ale acestei etape sunt: Copilul, Victima, Prostituata, Sabotorul.
2
Feminitatea - corespunde inițierii și ne îndeamnă să privim adânc înăuntrul nostru. Care este puterea femeiască? Cum să o chemi înapoi? Unde este vocea, creativitatea, expresia femeii din tine? Unde îți este libertatea de a trăi? Arhetipurile de explorat la această etapă sunt: Împărăteasa, Mama, Înțeleapta, Iubita/Fecioara.
3
Esența - corespunde reîntoarcerii și ne cheamă spre renaștere, spre libertatea de a îți urma chemarea și de a trăi viața pe care ți-o dorești. Aventura cunoașterii de sine și a bucuriei de sine trece prin arhetipurile: Exploratoarea, Amazoana, Îndrăgostita și Creatoarea.
Ce se va întâmpla de facto?
Vom avea câte o întâlnire lunară (vedeți orarul mai jos), timp de 13 luni. Întâlnirile vor avea loc pe un grup secret de facebook, în regim live. Fiecare întâlnire are o temă, legată de un arhetip și va fi însoțită de exerciții, meditații și discuții, care vă vor permite să descoperiți puterea acelui arhetip și să o integrați.

Pe parcursul lunii, fiecare participantă va primi un set de exerciții, pe care le va practica, până la următoarea întâlnire. De asemenea, veți putea descărca audio cu descrierea arhetipului tematic. În cazul exercițiilor fizice, veți primi video cu aceste exerciții (in special exerciții de respirație).

Grupul secret va deveni o comunitate vie, care ne va permite să explorăm acțiunea fiecărui arhetip asupra noastră, dar și provocările sau succesele pe care le avem în această călătorie. Dar și pentru a împărtăși experiențe, glume, cărți sau filme bune.

Ultima întâlnire, cea de -a 13-a, este un bonus și va sintetiza întreaga experiență sau călătorie. Vom face totaluri, vom planifica viitorul și vom dansa Dansul vieții pe care ne-o dorim.
Program
19 Aprilie, Vineri, 20:30
Arhetipurile de supraviețuire. Copilul.
18 Mai, Sâmbătă, 20:30
Arhetipurile de supraviețuire.Victima
17 iunie, Luni, 21:00
Arhetipurile de supraviețuire. Prostituata
17 Iulie, Miercuri, 21:00
Arhetipurile de supraviețuire. Sabotorul
15 August, Joi, 21:00
Arhetipurile feminine. Împărăteasa.
14 Septembrie, Sâmbătă, 20:30
Arhetipurile feminine. Mama.
14 Octombrie, Luni, 20:30
Arhetipurile feminine. Înțeleapta.
12 Noiembrie, Marți, 20:30
Arhetipurile feminine. Iubita/Fecioara.
12 Decembrie, Joi, 20:30
Arhetipurile sufletului. Exploratoarea.
10 Ianuarie, Vineri, 20:30
Arhetipurile sufletului. Rebela/Amazoana.
8 Februarie, Sâmbătă, 20:30
Arhetipurile sufletului. Îndrăgostita.
7 Martie, Sâmbătă, 20:30
Arhetipurile sufletului. Creatoarea.
8 Aprilie, Miercuri, 20:30
Recapitulare. Planificarea viitorului. Eroina.

© Chakaruna. All rights reserved