Pas 2

Unde se ascund fricile și povestea ta despre tine

Labirintul Vieții
Salut

Angela sunt

Încă nu punem degetul pe rană. Ca să ajungem la ea - e nevoie să o dezinfectăm înainte.

Imaginează-ți că viața este un labirint, care crește ca o spirală.
Și tu ai, fără să știi, un zar. De fiecare dată când urmează să iei o decizie, arunci zarurile. De cele mai multe ori crezi că e cineva, acolo, în afara ta, care aruncă pentru tine. Și eu credeam la fel.

Tot ceea ce apărea în viața mea - m-i se întâmpla. De parcă cineva instalează bariere peste care eu trebuie să sar. Ca în sportul acela alergatul cu bariere. Cineva le instalează și te forțează să intri în cursă.

Marele secret pe care l-am descoperit este că barierele sunt în capul meu. A durat un ciclu de viață, încheiat cu moartea tatălui meu și un diagnostic care spunea clar: dacă nu faci acum operație peste 3 luni noi nu ne asumăm responsabilitatea pentru ceea ce se va întâmpla cu tine. Probabil că auzi multe istorii de acest fel. Nu sunt cu nimic mai specială.

Ohohhoho! Mi-am spus. De data asta zarurile sunt în mâinile mele.

Am înțeles primul mare lucru atunci:

Nu există obstacole. Există provocări, care ne trezesc. Pe mine cu siguranță frica de boală și de moarte m-a scuturat de tare multe iluzii. Inclusiv de cea a faptului că cineva decide cum mă simt și încotro îmi îndrept viața mea.
Dacă îmi asum responsabilitatea pentru ceea ce sunt, fac, visez, doresc - viața mea se schimbă.
A funcționat o perioadă. Valurile s-au așezat, malul se vedea. Continuam să lucrez asupra mea și să cresc. Știi, tu, ochi lucitori, bucuria în inimă, planuri mărețe. Yuhuuuu! Interviuri, emisiuni, cursuri. VIAȚĂ!

Și BUM!

Fiica mea a fost diagnosticată cu o boală care îmi spune clar că e drum greu și lung pentru întreaga viață.

PENTRU TOT RESTUL VIEȚII ÎNCHISĂ ÎN DIAGNOSTICUL DAT DE MEDICI.

Disperarea mea, frica mea (cea din mailul anterior, cu coadă lungă până în prezent), stresul - toate au revenit și mai puternic. Din nou răni. Din nou boli. Din nou întuneric. Atunci am realizat că devin nou victimă. Că cineva aruncă iar zarurile pentru mine. Că m-am rătăcit în labirint.

Ai fost și tu acolo, da? Sau poate mai ești. O situație care nu va avea rezolvare niciodată. Tu cu problema. Singură. Nici o terapie nu ajută. Nici o carte. Nici un film. Nici o rugăciune.

Și atunci cine din mine sau din tine generează fricile, lenea, incapacitatea de a ne mișca înspre realizarea propriilor dorințe?
A venit a doua mare surpriză: suntem Matrioște

Știi tu, păpușile acelea rusești, care se deschid până la infinit și acolo e o altă păpușă?
Îl mai numesc autobuzul meu nebun. Fiecare dintre aceste păpuși trage la turta ei. Îți dorește altceva. Te ascunde de ceva.

Din păcate, până a ajunge aici, am făcut parte din cei 999 de oameni din 1000, care au trebuit să treacă prin mari crize și serii de dezastre ca să înțeleg că mă mișc prin viață, dirijată de fricile, rănile și patimile mele și nu de chemarea inimii.

Sper că nu ai fost în situația mea. Iar dacă da, am toată compasiunea pentru toate încercările prin care ai fost nevoit să treci. Acum ești aici. Citești acest mail.

Așa cum au fost alții pod pentru mine - sunt eu acum aici pentru tine.
Înainte ca să pornim, răspunde la următoarele întrebări, ca să clarificăm pe care dintre intrările în labirint le vom folosi în cazul tău:
  1. Viața ta cum arată? Este mai degrabă un câmp de luptă? Trăiești legând leu cu leu, cu frica să nu rămâi muritor de foame?
□ DA □ NU

  1. Ai în viață situații repetitive? Același tip de partener, șef sau prieteni, care se dovedesc a fi alții decât se arată la început? Oamenii te resping și nu te apreciază pentru munca și dragostea pe care o ai pentru ei sau pentru ceea ce faci?

□ DA □ NU

  1. Ai tendința să supra-analizezi totul? Rămâi blocat într-o situație, care a trecut demult și o tot descoși? Cauți argumente științifice pentru tot și nu crezi până nu vezi? Ai impresia uneori că inima ta are un zid în jurul ei și tu devii de piatră?

□ DA □ NU

  1. Ești numită adeseori zăpăcit și cu capul în nori? Îți trăiești fanteziile și visele în capul tău? Ai citit și cunoști totul despre mitologie dar nu prea știi ce obiecte de uz casnic îți lipsesc? Ți-e lene adeseori și nu duci lucrurile la bun sfârșit, chiar dacă aveai planuri mari?

□ DA □ NU

Dacă ai răspuns cu DA la măcar una dintre aceste întrebări - urmărește video și fă acest exercițiu împreună cu noi.
După ce ai făcut exercițiul dă-mi un reply, și spune-mi

  1. Ce ai simțit în corp când ai fost în rolul Matrioștei 1? Dar 2?

  2. Ce emoții ai trăit când ai fost în rolul Matrioștei 1? Dar 2?

  3. Ce gânduri, ce amintiri au venit spre tine când ai fost în rolul Matrioștei 1? Dar 2?

  4. Cum a fost pentru tine?

Știi, frica este opusul iubirii. Nu ura este opusul ei. Între acestea două e un pod. Speranța/nădejdea. Când apare nădejdea, căpătam curaj să ieșim din labirint.

Să învățăm să ne luăm darurile din experiențe și să pășim. Să dăm singuri zarurile. În emailul următor îți povestesc pas cu pas cum se face. Cum am făcut eu și cei peste 500 de oameni cu care am lucrat și care au reușit.

Din cei 1000 de oameni care sunt nevoiți să treacă prin dezastre pentru ca să își învețe lecția - suntem 500 care am ales să dăm singuri zarurile și să alegem direcția. Ești cu noi?

Povestește-mi cum a fost exercițiul și urmărește poșta. Zarurile sunt în mâinile tale. Tu decizi ce faci cu ele.


Eu te aștept,

în serviciu cu dragoste,

Angela