Fuste socratice
Răzbunarea Evei
imaginați-vă un măr tăiat în două. exact așa o femeie este de fapt minim două femei: prima este femeia sălbatică, voluptoasă, cu un corp mlădiat, flexibil și plin de poftă de viață.
Fiecare femeie o are în sine pe Lilith, ea apare arareori sau doar în momentele în care este furioasă sau liberă sau nu este nevoită să se facă acceptată, iubită sau văzută.

ea este partea din femei care știe să își descopere propriul corp și propria sexualitate și să se bucure de ea.

Lilith nu știe ce înseamnă morală și reguli și cutiuțe. ea se bucură de propria libertare și e ca un cal sălbatic pe câmpiile Mongoliei. Ea știe să trezească propria pasiune și prin asta și viața din partener.

Legenda spune că ea este prima soție a lui Adam și că atunci când făceau dragoste ea nu a fost de acord să se culce sub el (adică nu a acceptat așa-zisa poziție "clasică"), ci vroia să stea deasupra. așa a plecat Lilith din rai și a fost apoi demonizată.

a doua femeie este Eva. cea pe care o admirăm și despre care scriu bărbații - Mulțumesc, femeie. Eva este o bună gospodină, mamă și nu doarme nopțile de grija bărbatului și copiilor. Evei îi place să fie acasă. și e ok așa.

desen: G.Murzin
doar că acestor două femei le lipsește ceva. un măr odată tăiat în două nu mai este un măr întreg. Lilith nu seduce bărbații.

Ea nu are nevoie de instrumente suplimentare pentru a simți că trăiește. Pentru ea a iubi și a face sex este natura în sine. Eva ascultă tot felul de sfaturi stranii și învață tehnici de seducție. și apoi se răzbună pe Lilith.

și așa ajungem noi femeile să fim ca un măr tăiat în două. la un moment dat ne oxidăm. nu pentru că trec anii, ci pentru că avem în noi un război veșnic: cel dintre Eva și Lilith. de multe ori asta se traduce prin concurența între femei. inutilă și lipsită de viață.

concurența între femei naște moarte. iar partea din noi care e Eva se bucură, deși își știe disperarea. și atunci închide toate manifestările înțelepciunii, a libertății, a vulnerabilității și a sexualității. și pune în loc rușinea și vinovăția și controlul.
~
cum ar fi ca mărul să fie întreg?

Ca tu să poți merge prin viață, cu părul scurt sau lung, în fustă sau nu și să știi că ești întreagă. In tine nu se bat arhetipuri, nu se ascund bucăți care dor și Eva cu Lilith din tine stau la aceeași masă și beau cafoceai.